Güncel:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Yerel-sen Üyeleri, Deprem Bölgesi Van Ve Bitlis’te İncelemelerde Bulundu

Yerel-Sen Sendikası'na üye belediye başkanları ile imar ve şehircilik ile ilgili bürokratlar, Van’da gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Toplantısı kapsamında Bitlis ve Tatvan ilçesini ziyaret etti.

Sendikaya üye belediye başkanları ve ile imar ve şehircilik ile ilgili bürokratlarından oluşan 50 kişilik ekip ilk olarak 14 – 16 Eylül tarihleri arasında Van’da Kentsel Dönüşüm Toplantısı düzenledi.

Van’daki toplantının ardından ekip Bitlis’e gelen Yerel-Sen Sendikası üyeleri Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın’ı ziyaret edip ildeki incelemelerinin ardından Tatvan ilçesine geldi. Rehber eşliğinde Tatvan’da kısa gezi turu düzenleyen ekip daha sonra Tatvan Kaymakamlığı tarafından Polis kampında verilen kokteylde bir araya geldi.

Grup adına polis kampında gazetecilere açıklamalarda bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Taçoğlu, Yerel-Sendikası adı altında Kocaeli ve Sakar heyeti olarak Van’da bulunmalarının asıl amacının geçtiğimiz yıl büyük bir deprem felaketi yaşayan Van’da deprem sonrasında yaşanan gelişimi yerinde görmek ve incelemek olduğunu söyledi.

Van ve Erciş ilçesinin büyük bir deprem atlatmasına rağmen 1991 yılında Sakarya’da yaşanan büyük depreme kıyaslandığında Van’ın çok kısa sürede büyük gelişim toparlanma kaydettiğine dikkat çeken Başkan Taçoğlu, “Heyetteki arkadaşlarımızla birlikte Van’da 14 – 16 Eylül tarihleri arasında Kentsel Dönüşüm Toplantısı düzenledik. Toplantıdan sonra kentte deprem sonrası değişim ve gelişleri görmek üzere incelemelerimiz oldu. Gözlemlerimiz kadarıyla Van çok kısa sürede beklenenden daha kısa sürede toparlandı ve hızla gelişim atağına geçti. Van bölge olarak altın şehir konumunda buda ile büyük katkı sağlıyor.” dedi.

Sakarya ve Kocaeli depremlerine kıyasla hükümetin Van depremine anında ve yerinde yaptığı müdahalelerle ilin kısa sürede kalkınmasına zemin hazırladığına da değinen Taçoğlu, şöyle konuştu: “Van’daki incelemelerimizin ardında Bitlis’e ve ardından Tatvan’a geldik. Gerek Bitlis ilimiz ve gerekse Tatvan ilçemiz konum itibariyle çok önemli bir konumda olduğunu gördük. Arkadaşlarımızla il merkezi ve Tatvan’da gezme fırsatımız oldu. Tatvan ve Bitlis gerçekten bir doğa harikasına sahip. Ekip olarak buraya hayran kaldık.”

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise Van gezisinden sonra Bitlis’e gelen ekibe ili gezdirdiklerini ve ilin tanıtımını yaptıklarını söyledi. Heyetin ilgiden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Başkan Alaydın, “Heyete ilimizin güzelliklerini anlatmaya ve tanıtmaya çalıştık. Kendileri de ilimizin güzelliklerinden etkilendiler. Ben kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan da, Heyetin ilçeye gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Heyet, polis kampında çekilen hatıra fotoğrafının ardından deniz yolu ile Van’a geçti. Bitlis’e gelen Yerel-Sen ekibine Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer eşlik etti. CİHAN

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi
12 Martta Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi

Haberi Oku