Güncel:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Kıbledağı’nda Cami İnşaatı Başlıyor

- Başbakan Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl Rize ziyaretinde incelemelerde bulunduğu ve bu bölgede kent ormanı ve yeni cami yapılması talimatı verdiği Kıbledağı’nda eski mescit yıkılarak, yeni cami için çalışmalar başlatıldı.

Yaklaşık 50 yıl önce yapılan mescidin önceki gün yıktıklarını söyleyen Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder “Bu mescit Kıble dağında 60’lı yıllarda merkez camiinin imamı Yusuf hocanın girişimleri ile inşa edildi. Daha öncesinde de aynı alanda ahşaptan bir mescit vardı. Bu cami suyu lavabosu olmayan, 30-40 metre kare tarihi bir değeri olmayan bir mescitti. Biz bu mescidi yıkarak yerine çok güzel bir cami yapacağız. Özellikle sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında çok beğenmiş olduğu Üsküdar Şemsi Paşa Camii, bir başka adı ile Kuşkonmaz Camii’nin projesini inşallah Kıble dağı Camisi olarak inşa edeceğiz. Önümüzdeki günlerde inşaat çalışmalarına başlayıp gelecek yıl içerisinde camiyi tamamlayacağız. Gelecek yazın tam bitmese bile vatandaşlarımız içinde ibadet etme noktasına gelecektir. Bu cami taş mimari ile yapılacak ve bittiğinde önemli bir eser olacaktır" dedi.

Kıble Dağı'nın Rize’nin alternatif turizminde önemli bir yere kavuşacağını kaydeden Minder "Çalışmaların ardından tüm hemşerilerimiz hem dinlenmek hem de ibadet etmek için özellikle hafta sonlarını çok iyi bir şekilde değerlendirmelerine bir zemin hazırlayacağız. Ayrıca bu doğa harikası bölgeyi yıl on iki ay turizme kazandırmak için bir teleferik düşüncemiz var. Bu konuyu Başbakanımıza açacağız. Onun da düşünceleri doğrultusunda yapılacak çalışma ile önemli bir yatırımı ilçemize kazandıracağız. Bölgemiz yapısı ile İsviçre Alpleri'ne benzemektedir. Orada en önemli ulaşım aracı teleferiklerdir. Bizde bölgemizde teleferiklerden yararlanarak önemli bir turizm alanı olma noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

KIBLEDAĞI’NDA CAMİ İNŞAATI BAŞLIYOR

KIBLEDAĞI’NDA CAMİ İNŞAATI BAŞLIYOR

KIBLEDAĞI’NDA CAMİ İNŞAATI BAŞLIYOR

KIBLEDAĞI’NDA CAMİ İNŞAATI BAŞLIYOR

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
gercek nedir 12 yıl önce

neden cami eski yerinde tekrar in$a ediliyor
eski caminin fotosuna baktigimizda bir tepenin ba$i oraya ne arabalar nede insanlar cikar birde ki$in kaygan ve karda
ne i ihtiyar nede hasta insanlar oraya cikamaz
bence duz bir yerde yapilsa daha mantikli olur ibadet illa eski tepe ba$inda yapildi bizde orada yapacagiz diye bir kaide yok

Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi
12 Martta Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi

Haberi Oku