Ekonomi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
İsveç'ten turizmde işbirliği talebi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, İsveçli ve Gaziantepli işadamları arasında ortak yatırım ve işbirliği sağlanması için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirtti.

Gaziantep ile kardeş şehir olan İsveç'in Karsltad şehrinden gezi ve inceleme için gelen 4 kişilik Koordinasyon Komitesi Üyeleri, Gaziantep Ticaret Odası'nı ziyaret etti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Karsltad Belediyesi arasında yaklaşık 5 yıl önce imzalanan Kardeş Şehir Protokolü çerçevesinde 2 günlük program kapsamında Gaziantep'e gelen İsveçli heyet, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ile bir araya geldi.

Aslan, ziyarette yaptığı konuşmada, heyet üyelerine Gaziantep'in sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgiler verdi. Gaziantep'in sanayi ve ticarette önde gelen illerinden birisi olduğuna işaret eden Başkan Aslan, ''Ticaret ve sanayinin yanında kentimizi bölgenin fuarlar ve kongreler merkezi yapma vizyonu ile hareket ediyoruz'' dedi.

Kentte 4 tane organize sanayi bölgesi bulunduğunu ve burada bin 100 işletmenin faaliyet gösterdiğini, bu işletmelerde ise 100 bine yakın istihdam sağlandığını kaydeden Mehmet Aslan, hizmet sektöründeki istihdamda eklendiğinde bu rakamın 250 bini bulduğunu ifade etti.

Kentin 2011 yılında sadece kendi kapılarından 5 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini, diğer gümrük kapılarından gerçekleştirilen ihracatla birlikte 7-8 milyar doları bulan bir ihracat üretim kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ciddi bir üretim kapasitesine sahibiz. Coğrafi konumumuz itibariyle pazarlara ulaşım anlamında avantajlarımız var. Dünyanın 172 ülkesi ile ticaret yapıyoruz. Tarihi ve turistik zenginliklere sahibiz. Kent olarak bu zenginliğimizi insanlığın hizmetine sunma çabamız var. Tüm bunların yanında Gaziantep Ticaret Odası olarak Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından birisiyiz. Türkiye'nin bölgedeki komşu ülkeleriyle olan ilişkilerin geliştirilmesinde ve AB'ye tam üyelik sürecinde önemli misyon üstlenmiş durumdayız. Türkiye'nin AB;ye tam üyeliğine yürekten inanıyor ve bu yönde çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda İsveç'in de Türkiye'nin tam üyelik sürecine verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Gaziantep Ticaret Odası olarak, İsveçli ve Gaziantepli işadamlarımız arasında ortak yatırım ve işbirliği sağlanması için her türlü katkıyı sunmaya hazırız.''

Heyet adına söz alan Karsltad Ticaret ve Endüstriyel Gelişim Direktörü Mr. Ulf Johansson, Gaziantep ve Karsltad şehirleri arasında ortak yürütülebilecek çalışmalar ve işbirliği olanaklarını araştırmak üzere Gaziantep'e geldiklerini söyledi.

Karsltad'ın sosyal, kültürel yapısının yanında endüstri alanında öne çıkmış sektörleri hakkında bilgiler veren Johansson, hedeflerinin 2015 yılına kadar turizm alanındaki faaliyetleri ile kentin turizm gelirlerini arttırmayı hedeflediklerini kaydetti. Johansson, Gaziantep ile özellikle turizm alanında işbirliğine açık olduklarını belirtti.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Her 5 İhracatçıdan Biri Yeni Teşvik Paketinden...
Her 5 ihracatçıdan biri yeni teşvik paketinden faydalanmayı planlıyor. Yatırım planlanan sektörlerin başında...

Haberi Oku