Ekonomi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Sahtekar ATM'lere dikkat!

ATM’lerin eksik para verildiğine dair gelen şikayetlere göre eksik para verildiğine dair şikayette bulunsanız da banka kasasında fazla para çıkmadıkça eksik paranın geri alınması gibi bir şansınız kalmıyor.

ATM’den para çektiğinizde paranızı saymadan cüzdanınıza koymayın. Şikayet Portalı Şikayetvar’a gelen şikayetlere göre ATM’ler eksik para veriyor ve hesabınızda eksik para görünmüyor. Hesap hareketlerine göre eksik para çektiği görünmeyen tüketiciler bankaların kapılarını çalıyor fakat ATM kasasında fazla para çıkmazsa eksik alınan paranın iadesi mümkün değil.

50 TL YERİNE 5 TL
“Banka kartım ile bankanın ATM’sinden 100 TL çekmek istedim. Bankamatik 100 TL yerine 55 TL verdi. Banknot olarak 5 TL, 20 TL, 20 TL ve 10 TL verdi. İlk verdiği 5 TL'nin 50 TL olması gerekiyordu. Banknot renklerinin aynı olmasından kaynaklı olarak bir çalışanın 50 TL yerine 5 TL koymuş olabileceğini düşünüyorum. Sonuç olarak 45 TL eksik çektim. ATM'lerin banknot 5 TL vermediğini herkes biliyor, bu durumda hatanın tamamen bankaya ait olduğu apaçık ortadadır.Fakat işin kötü yanı hesap hareketlerime göre hesabımdan 100 TL çekmiş olarak görünüyorum.”

PARA ÜSTÜ EKSİK
“Bankamatik para üstünü eksik verdi! Banka atm’sinde kartsız işlem yaptım. Bu işlem için işlem ücretini 6 TL olarak belirtiyordu hatta makbuzda da aynı şekilde gösteriyor. İşlem makbuzunda her şey belgelenmiş olmasına rağmen, bankamatik işlem makbuzunu aldığım sırada 2 lira eksik verdi. Siz bir banka olarak 2 lira eksik versek işlem yapmazsınız ama bankamatik 2 lira eksik veriyor ve de işlem makbuzunda da bir sorun görünmüyor. Nasıl bir bankacılık anlayışıdır bu? “

HESAP ŞAŞTI
“Kartımla mevduat hesabımdan 1.100 TL para çekmek istediğim ATM'den 1.070 TL para aldım. Saat yaklaşık 19.20-19.30 suları olduğundan dolayı banka kapalıydı; ama hesabımdan 1.100 TL para çekilmiş görünüyor (ekstre bile alamadım bankamatikten) 15 yaşımdan beri bankamatik kullanırım ve ama çok kötü bir deneyim yaşamış oldum ve bu yanlışın düzeltilmesini rica ediyorum.”

HESAP FAZLA ÇIKMAZSA İADE YOK
“Bankanın ATM'sine gittim. 17 yaşındaki oğlumun hesabından 680.00 TL çekmek istedim. Makine bana 640.00 TL verdi. Parayı defalarca saydım. Güvenliği çağırdım, o da saydı. Daha sonra içeriye, şefin yanına götürdü güvenlik beni. Bankadaki şef de parayı saydı. Kart oğlumun adına olduğu için onun gelmesi gerekteğini söylediler. Ben de Tokat'ta olduğunu ve gelemeyeceğini söyledim. Bana konuyla alakalı bir dilekçe yazdırdılar. Kasayı 17:30'da açacaklarını eğer fazla varsa hesaba aktaracaklarını söylediler. Buraya kadar banka prosedürü olduğu için haklıdırlar ama bana davranışları sanki onlardan fazladan para istiyormuş gibi imalıydı. Velhasıl akşam aradıklarında hesaplarında fazla para çıkmadığını, yapacakları hiçbir şeyin olmadığını söylediler. Makinenin sanki kusursuz olduğunu ve hatanın bende olduğunu kastettiler ayrıca ‘Daha önce hiç bozulmamıştı, yapacak bir şeyimiz yok, istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz.’ dediler.”

PARALAR KARIŞTI
“Atm 350 TL yerine 70 TL verdi o esnada orada bulunan bankanın atm'lerinden sorumlu çalışanına durumu izah ettiğimde kusura bakmayın denilerek, 50 TL'lerin konduğu kartuş ile 10 TL'lerin konduğu kartuşun yanlışlıkla ters konduğunu söyledi ve o tarihten itibaren defalarca banka yetkililerini aramama rağmen harcama itirazı yapmam gerektiğini söyleyerek beni oyaladılar.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Her 5 İhracatçıdan Biri Yeni Teşvik Paketinden...
Her 5 ihracatçıdan biri yeni teşvik paketinden faydalanmayı planlıyor. Yatırım planlanan sektörlerin başında...

Haberi Oku