Ekonomi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Plajda çekişme!

Türkiye'ye ilgisi artan Ruslar, turist sayısıyla Türk turizminde ilk sırada olan Almanları geçmeye her yıl daha çok yaklaşıyor. Geçen yıl Türkiye'yi, 3,5 milyon Rus turist ziyaret ederken, aralarında çok sayıda Almanya pasaportlu Türk'ün de olduğu 4,8 milyon Almanya vatandaşı ziyaret etti.

Kişi başına milli gelirleri 10 bin dolar seviyelerinde olmasına karşın Moskova ve St. Petersburg gibi büyük kentlerde gelir düzeyinin ortalamanın bir hayli üstünde olduğu Rusya'da, yurt dışında tatil yapanların sayısı her geçen yıl artıyor. Tatil için İtalya, İspanya ve Türkiye gibi Akdeniz ülkelerini tercih eden Ruslar, Avrupa turizminde önemli bir hareketlilik sağlıyor.

''ERKEN REZERVASYONLAR DOLDU"
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Turgut Gür, Türk turizminin kaliteli tesisleri ve profesyonel hizmetiyle dünya turizminde önemli bir marka olduğunu belirterek, geçen yıl birçok turizm ülkesinin turist sayısında düşüş olmasına karşın Türkiye'ye bir önceki yıla kıyasla yüzde 15'lik artışla 31,5 milyon turistin geldiğini söyledi.

Bu yıl Türkiye'nin turizmde 33 milyon turisti misafir ederek 25 milyar dolar gelire ulaşacağını öngördüklerini ifade eden Gür, şunları kaydetti:

''Erken rezervasyonların tamamı doldu. Avrupa'daki küresel krize rağmen biz bundan etkilenmiyoruz. Bu durumda krizin etkilemediği ülke ve bölgelerden turist çekebiliyor olmamız etkili. Lübnan, Rusya ve Kazakistan gibi ülkelerden turist gelirlerinde artış var. Özellikle Rusların Türkiye'ye ilgisi her geçen yıl artıyor. Geçen yıl ülkemizi 3,5 milyon Rus ziyaret etti. Bunlar yoğun olarak Kemer ve Belek'i tercih etti.''

''ALMANYA PASAPORTLU TÜRKLER VAR"
TYD Başkanı Gür, Rusya'da pasaport verilme işlemlerinin kademeli olarak yapıldığını, her yıl belli sayıda kişinin pasaport alabildiğini belirterek, Türkiye'yi her yıl daha fazla Rus'un ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

Rusların Türkiye'deki tesisleri hem kaliteli hem de hesaplı olarak gördüklerini aktaran Turgut Gür, ''Geçen yıl ülkemizi 4,8 milyon Alman'a karşı, 3,5 milyon Rus ve 2,5 milyon İngiliz ziyaret etti. Ruslar ile Almanlar aradaki fark 1 milyonun üzerinde görünse de aslında daha düşük. Çünkü Almanların arasında çok sayıda Almanya pasaportlu Türk var. Ruslar bu artış hızıyla 2015'te Türk turizminde Almanları geçer diye düşünüyorum'' dedi.

Verilere göre, Türkiye'ye 2007-2011 yılları arasında gelen Alman, İngiliz ve Rus sayısı (milyon) şöyle: 
 ÜLKE                   2011   2010   2009   2008   2007
---------               -----    -----    -----    -----    -----
ALMANYA           4.826  4.385  4.488  4.415  4.148
RUSYA                3.468  3.107  2.694  2.879  2.465
İNGİLTERE        2.582  2.673  2.426  2.169  1.916


AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Her 5 İhracatçıdan Biri Yeni Teşvik Paketinden...
Her 5 ihracatçıdan biri yeni teşvik paketinden faydalanmayı planlıyor. Yatırım planlanan sektörlerin başında...

Haberi Oku