Ekonomi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Liselilere ''Nükleer fırsat''!

Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli beldesinde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) görevlendirmek üzere Rusya'da eğitim alacak Türk öğrencilere, bu yıl lise son sınıflar da dahil edildi.

Akkuyu NGS Genel Müdürün Danışmanı Hüseyin Çeçenov, yaptığı açıklamada, sınav ve mülakatların ardından seçilen 49 Türk öğrencinin geçen yıl eylül ayında nükleer enerji eğitimi için Rusya'ya gönderildiğini anımsattı. Türk öğrencilerin 7 aydır Moskova'daki Mephi Üniversitesi'nde eğitim gördüğünü belirten Çeçenov, 2012-2013 eğitim yılı başında 75 öğrencinin daha Rusya'ya eğitime gönderileceğini bildirdi.

Rusya'da eğitimlerini sürdüren öğrencilerin hepsinin Türkiye'de üniversite okurken eğitimi kazananlardan oluştuğunu anımsatan Çeçenov, bu yıl ilk kez lise son sınıf öğrencilerinin de nükleer enerji eğitimi sürecine dahil edildiğini kaydetti.

SINAV 1 TEMMUZ'DA
Matematik ve fen bilimleri ağırlıklı eğitim gören liseli öğrencilerin sınavlara başvurabileceğini belirten Çeçenov, süreçle ilgili şu bilgileri verdi:

''Seçim yapacağımız sınavın aday öğrencilerin düzeyine uygunluğunun tespiti için 20 Mayıs'ta Ankara'daki liselerin son sınıfında okuyan 250 gönüllü öğrenciye yönelik deneme sınavı yapacağız. Bu sınavda başarılı olan öğrenciler, daha sonra üniversitelilerin de katılacağı 1 Temmuz'daki sınava girecek. Mersin ve Ankara'da yapılacak bu sınava Türkiye'nin her yerinden katılım olabilecek. Başarılı olan 75 kişi Rusya'ya gönderilecek. Bu 75 kişi arasından Mersin'den öğrenciler de olacak.''

Toplamda 600'e yakın Türk öğrenciye eğitim vermeyi planladıklarını ve bu öğrencilerin 6,5 yıl nükleer enerji eğitimi alacaklarını ifade eden Çeçenov, eğitime kabul edilen öğrencilere aylık 500 dolar burs, yurt imkanı ve ücretsiz uçak bileti verileceğini söyledi.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Her 5 İhracatçıdan Biri Yeni Teşvik Paketinden...
Her 5 ihracatçıdan biri yeni teşvik paketinden faydalanmayı planlıyor. Yatırım planlanan sektörlerin başında...

Haberi Oku