Ekonomi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Karacan Grubu'na acil kodlu operasyon!

NİHAT ULUDAĞ/AHT

İstanbul Organize Suçlar Polisi, Karacanlar Grubu'na yönelik "acil" koduyla operasyon düzenledi. Vergi borcu olan şirketlerini yanlarında çalışan şoför ve çaycılara devrettikleri, bu devir işlemini kabul etmeyen çalışanlarını ise silahla tehdit ettirip dövdürdükleri iddia edilen Karacanlar Grubu'na yönelik düzenlenen operasyonda aralarında bir noterin de
bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Polis Karacanlar'ın Demirören Grubu'ndan aldığı 6.5 milyon doları yurtdışına kaçıracağı bilgisi üzerine operasyonu "acil" koduyla gerçekleştirdi.Operasyonda ele geçirilen 6.5 milyon dolara polis el koydu.

6.5 MİLYON DOLARI YURTDIŞINA KAÇIRACAKLARDI
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü yapılan şikayetler üzerine harekete geçti. Karacanlar Grubu'nun adlarına zorla şirket kurduklarını ve kabul etmedikleri için silahla tehdit edilip, dövüldüklerini söyleyen mağdurların başvurusu üzerine soruşturma başlatıldı. 6 ay süren teknik ve fiziki takipte Karacanlar Grubu'nun çok sayıda sahte evrak düzenlediği, Ömer ve Ali İhsan Karacan'ın yurtdışında olmasına rağmen İstanbul'daki noter huzurunda sahte imzalarının atıldığı, sahte evraklarla vergi borcu olan şirketlerin kendi bünyelerinde çalışan çaycı ve şoförlere devredildiği belirlendi. Yapılan çalışmalarda Milliyet ve Vatan Gazetesi'nin Demirören Grubu'na devri karşılığında 6.5 milyon dolar alan Karacanlar'ın bu parayı Türkiye'deki vergi borçları nedeniyle yurtdışına kaçırmaya çalıştığı tespit edildi.

18 AYRI ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN, 1 NOTER DE GÖZALTINDA
Bunun üzerine 'acil' koduyla operasyon yapıldı. Organize Polisi, dün sabah İstanbul'daki 18 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Baskınlarda Karacanlar Grubu'na başdanışmanlık yapan Yahya Göktaş, şirket çalışanı Zuhal Papila ve Noter Ayhan K. ile 3 şirket çalışanı gözaltına alındı. Karacanlar Grubu'na ait şirketlerde yapılan aramalarda ise çok sayıda sahte belge ve 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Kavacık'taki Kosif İş Merkezi'nin de arandığı operasyonda aileye ait çok sayıda evde de aramalar yapıldı. CHP İstanbul İl Meclis üyesi olduğu bildirilen Yahya Göktaş'ın Karacanlar'ın karakutusu olduğu, CEO olarak görev yaptığı iddia edildi.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANACAKLAR
Operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı alınan Ömer ve Ali İhsan Karacan'ın İngiltere'de olduğu belirlendi. Bu nedenle polis, Karacanlar hakkında 'vergi kaçakçılığı, sahtecilik ve örgüt kurmak' suçlarından kırmızı bülten çıkarılması için çalışma başlattı.

6.5 MİLYON DOLAR POLİSTE
Yapılan baskınlarda ele geçirilen 6.5 milyon dolara ise polis el koydu. Gözaltına alınan Beşiktaş'ta Noter olan Ayhan K.'nın rüşvet karşılığında usulsüz işlem yapılmasına göz yumduğu öğrenildi. Gözaltındaki 6 kişinin sorgusu devam ediyor.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Her 5 İhracatçıdan Biri Yeni Teşvik Paketinden...
Her 5 ihracatçıdan biri yeni teşvik paketinden faydalanmayı planlıyor. Yatırım planlanan sektörlerin başında...

Haberi Oku