Ekonomi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Hakem'den memura 1 milyar lira!

HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

Hükümet ve memur sendikalarının bir türlü üzerinde uzlaşamadığı, hatta memurların Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemine gitmesine neden olan zam pazarlığında kritik bir karar daha geldi.
Hükümet'in 2012 için yüzde 3.5+3.5 olarak belirlediği zammı memur sendikalarının karşı çıkmasının ardından son karar Hakem Heyeti'ne bırakılmıştı. Fakat Hakem Heyeti de memurun beklentisine karşılık veremedi.
Memurlardan oluşan heyet, Hükümet'in son teklifinin üzerine iki dönem için 0.5'er puanlık ilave yapılmasını kararlaştırdı.

MEMUR 'HAKEM'E KOŞTU!

Hakem Heyeti'nden çıkan kararla memura yapılacak zam oranları 2012 yılı için için 4 + 4, 2013 yılı için ise 3+3 olarak belirlendi.

Buna göre 2012 için toplam (0.5+0.5) 1 puanlık ilave zam kararı verildi. Bu da Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıklamaları üzerinden yapılan hesaplamaya göre bütçeye 1 milyar lira daha ek yük anlamına geliyor.

TÜİK'in mart ayı verilerine göre kamuda istihdam edilen memur sayısı 3 milyon 111 bin 660 kişi. Eğer hakem heyetinin 1 milyar liralık ilave zam ise bütçeye hükümetin yüzde 3.5+3.5'lik teklifinin üzerine her memur başına yıllık 26 liralık yük getirecek.
Toplamda ise memura yapılan zammın bütçeye maliyeti memur başına yıllık 2 bin 570 lira, aylık ise 214 lira olacak.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Her 5 İhracatçıdan Biri Yeni Teşvik Paketinden...
Her 5 ihracatçıdan biri yeni teşvik paketinden faydalanmayı planlıyor. Yatırım planlanan sektörlerin başında...

Haberi Oku