Ekonomi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
28 Şubat, MÜSİAD'a Anadolu Kaplanları'na yapıldı!

HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ / Ajanslar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Anadolu sermayesinin gücünü birleştirdiğine dikkat çekerek "Anadolu işadamları heyecanını birleştirdi işte o zaman Anadolu'nun aslanlarından, kaplanlarından korkmaya başladılar" dedi.

"28 ŞUBAT AYNI ZAMANDA BAŞARILI İŞ ADAMLARINA YAPILMIŞ BİR MÜDAHALEDİR"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan;

"28 Şubat aynı zamanda başarılı iş adamlarına karşı yapılmış bir müdahaledir. İş adamlarının kolunun kanadını kırmak için yapılmış bir müdahaledir. Müdahalelerin ekonomik gerekçeleri ve sonuçları en az siyasi, sosyal sonuçlar kadar önemlidir."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bugüne kadar, müdahalelerden, kimler, hangi rantı sağlamıştır? Müdahaleler, kimlerin ekmeğine yağ sürmüştür? Müdahaleler, kimlerin önünü kesmiş, kimlerin ocağını söndürmüş, kimlerin kepengini kapatmış, kimleri de palazlandırmıştır? Bütün bunların artık Türkiye'de sorgulanması gerekiyor'' dedi.

"ŞİRKETLERİ İHALELERE ALMADILAR"
"1997 yılında üye sayısı 2 bin 825, 2002'de bin 855'ti MÜSİAD'ın üye sayısı. Ben MÜSİAD üyesi olursam yandım. Mağdurları görmke isteyenler 28 Şubat sğrecine baksınlar. Ne dediler 'yeşil sermaye' bu şekilde etiketlediler. Şirketleri kamu ihalelerine, özelleştirme ihalelerine almadılar. Kredi kyullnamalarını engellediler. Teşvikler keyfi bir şekilde iptal edildi. Şirketler firmalar ürünleri özellikle kara listeye aldılar. Belli yerlerde satılması yasaklandı ürünlerin. Anadolu'da bunlar yaşanırken İstanbul'da büyük firmaların yönetiminde ekonominin 'e'sini bilmeyen enteresan vatandaşlar görev başında.

"ACABA BURADA KİMLER VURGUNU VURDU?"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat'ın hemen ertesinde gelen ekonomik krizlerin bir gecede Türkiye'yi yoksullaştırdığını hatırlatarak, ''Gecelik faizin bin 500'e çıktığı dönemi, 8 bine çıktığı anı hatırlayın. Buralara çıktı. Acaba kimler burada vurgunu vurdu? İşte o vurgunu vuranların aslında hesaba çekilmesi lazım. Suç duyurusu yapıyorum burada'' dedi.

Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, siyasette, hukukta, ekonomide, dış politikada, ''jakobenlerin, seçkinlerin, elitlerin'' egemenliğinin artık sona erdiğini söyledi.

Bugün artık egemenliğin ''belli zümrelerin, baronların, Galata bankerlerinin, komitacıların, çetelerin, mafyanın, cuntanın'' değil, kayıtsız ve şartsız milletin olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye'de hangi müdahale dönemine bakılırsa bakılsın en büyük darbeyi ekonominin aldığının görüldüğüne dikkati çekti.

1960 müdahalesinin demokrasiyi kesintiye uğrattığı kadar, ekonomide telafisi yıllar alacak yaralar açtığını, 1971'de ve 1980'de Türkiye ekonomisinin aynı şekilde ağır darbe aldığını anımsatan Erdoğan, her müdahalede büyüme hızının yavaşladığını, faizlerin yükseldiğini, özellikle yatırımların on yıllar boyunca ertelendiğini ifade etti.

''İYİYİZ DİYORUZ, AMA BUNA RAĞMEN DARBEYİ YEDİK"
Erdoğan, 28 Şubat'ın hemen ertesinde gelen ekonomik krizlerin bir gecede Türkiye'yi yoksullaştırdığını belirterek, şöyle konuştu:

''Gecelik faizin bin 500'e çıktığı dönemi, 8 bine çıktığı anı hatırlayın. Buralara çıktı. Acaba kimler burada vurgunu vurdu? İşte o vurgunu vuranların aslında hesaba çekilmesi lazım. Suç duyurusu yapıyorum burada. Bakın 26 Nisan 2007 Perşembe günü Borsa rekor kırıyor, 48 bin 33 puana ulaşıyor. 27 Nisan Cuma gecesi malum bildiri yayınlanıyor. 1 Mayıs'ta Borsa 43 bin 528 puandan kapanıyor. Toplam kayıp yüzde 9,4. Hisseleri işlem gören şirketlerin piyasa değeri, o üç gün içinde 20 milyar dolar azalıyor. Dolar, 1,32 liradan 1,39 liraya yükseliyor. Bono bileşik faizi, üç gün içinde yüzde 18,4'ten yüzde 19,5'e çıkıyor. 1 puanlık faiz artışının Türkiye'ye yıllık faturası ne biliyor musunuz? 2 milyar lira... Bitmedi. Üst üste 4 yıl yüzde 5'in üzerinde büyüyen Türkiye ekonomisi, 2007 yılının üçüncü çeyreğinde fren yapıyor, yüzde 2 büyüme gerçekleşiyor. Yüzde 4 hedeflediğimiz enflasyon, o yıl yüzde 8'e çıkıyor. Halbuki 'iyiyiz, iyi' diyoruz. Ama buna rağmen biz de o darbeyi yedik. Ben bunu ilgili çevrelerin hepsine özel görüşmelerimde de anlattım.

Allah aşkına soruyorum; buna kimin ne hakkı var? Türkiye'ye bu bedeli, bu faturayı ödetmeye kimin ne hakkı var? Bir bildirinin, Türkiye'ye sadece faiz maliyeti 2 milyar lira... Kimin cebinden çıkıyor bu para? Bu faturayı kim ödüyor? Milletim ödüyor, siz ödüyorsunuz, biz ödüyoruz. İşte bu bedeller ödenmesin diye demokrasiye sahip çıkacağız, özgürlüklere sahip çıkacağız, reformlara sahip çıkacağız ve kararlılıkla ilerleyeceğiz. Bundan rahatsız olanlar var ve bundan sonra da olacak. On yıllar boyunca sırtını statükoya dayayan, buradan nemalananlar bundan rahatsızlar ve rahatsız olmaya devam edecekler.''

''SÜRECİ HEP BİRLİKTE 2023'E TAŞIYACAĞIZ"
Başbakan Erdoğan, onlara aldırmadan, bu ülkenin fertleri, bu ülkenin iş adamları, sermayedarları arasında ayrımcılık yapmadan bu süreci hep birlikte 2023'e taşıyacaklarını vurgulayarak, milletin iradesine her zaman sahip çıktığını ve sahip çıkmaya devam edeceğini söyledi.

Hükümet olarak millet iradesine her zaman sahip çıktıklarını ve çıkmaya devam edeceklerini dile getiren Erdoğan, aynı şekilde iş adamlarının, sanayicilerin, esnafın, tüccarın, ihracatçının da hem milli iradeye, hem istikrara sahip çıkması, bunu en güçlü şekilde savunmasını beklediklerini ifade etti.

Erdoğan, ''MÜSİAD tavrını, biz bu ülkenin tüm iş adamlarında, tüm iş çevrelerinde görmek istiyoruz'' dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Her 5 İhracatçıdan Biri Yeni Teşvik Paketinden...
Her 5 ihracatçıdan biri yeni teşvik paketinden faydalanmayı planlıyor. Yatırım planlanan sektörlerin başında...

Haberi Oku