Ekonomi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
107 milyar Euro'luk tıraş yarım kaldı!

Avrupa Komisyonu'nun, Yunanistan'a verilmesi kararlaştırılan yeni yardım paketiyle ilgili borçların 107 milyar Euroluk kısmının silinmesini sağlayacak tahvil takası planının (PSI) özel kreditörlerin bir bölümünün tahvil itfasına katılmayı reddetmesi nedeniyle tamamlanamadığı bildirildi.

Ellerinde yabancı hukuka tabi toplam 6,4 milyar avroluk tahvil bulunduran kreditörlerin bu tutumu, Atina ve Avrupa'da büyük endişe yaratırken, bu durumun Yunanistan'ı tekrar iflas ile karşı karşıya getirdiği belirtildi.

Yunan medyası, özel kreditörlerin gerçekleştirdiği, Yunanistan'ın ve Troyka'nın önerilerinin değerlendirildiği 20 toplantının olumsuz sonuçlandığının bildirilmesinin ardından, Yunanistan Kamu Borçları İdare Organizasyonu (ODDİH) borçların yeniden yapılandırılması süresinin 18 Nisan'a kadar uzatıldığını açıkladı.

Yapılan değerlendirmelerde, özel kreditörlerin bu konudaki tavırlarını sürdürmesi durumunda iflas tarihi olarak, söz konusu tahvillerden 450 milyon avroluk bir tahvilin sona ereceği tarih olan 15 Mayıs gösteriliyor.

Troyka ve Hükümet, kreditörlerin daha iyi koşullar elde etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, tahvil takasını reddeden tahvillerin ödenmeyeceğini açıklamıştı.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Her 5 İhracatçıdan Biri Yeni Teşvik Paketinden...
Her 5 ihracatçıdan biri yeni teşvik paketinden faydalanmayı planlıyor. Yatırım planlanan sektörlerin başında...

Haberi Oku