Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Rusya’da Fırlatılan Topol-m Füzesi,'ufo' Paniğine Neden Oldu

Rusya’nın dün gece fırlattığı Topol-M model kıtalararası füzenin İsrail, Türkiye, Ermenistan, Lübnan ve Kafkaslar’da esrarengiz ışık olarak görüldü ve paniğe neden olduğu iddia edildi.

Rus basınına göre ; Rusya’nın Astrahan ve Kuzey Kafkasya bölgeleriyle İsrail ve Lübnan’da halk sokağa çıkarak esrarengiz ışığı görüntülemeye çalıştı. Basına yansıyan açıklamalarda ise İsrail bilim adamları, ışığın Rus füzesi Topol-M’lerin yansıması olduğunu iddia etti.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan Life News ajansına yapılan açıklamada ise, “Başka ülkelerde vatandaşların ne gördüğünü bilemiyoruz. Ama bizim füze denememiz başarılı geçti” denildi.

Rus basınına göre, ışık Ural bölgesinde de görüldü. Haberlerde, “Vatandaşlar esrarengiz ışığı UFO sandı” denildi.

Astrahan bölgesindeki Kapustin Yar poligonundan fırlatılan füzenin, Kazakistan’da bulunan Sarı-Şagan poligonundaki hedefi başarılı bir şekilde vurulduğu kaydedildi.

Rusya en son geçtiğimiz yıl 3 Kasım'da Topol model kıtalararası füze denemesi gerçekleştirmişti. 1985 yılında üretilen RS-12M Topol füzeleri 550 kilogram ağırlığında tek nükleer başlık taşıyor ve 10 bin kilometre menzile kadar ulaşabiliyor.

CİHAN

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku