Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
İki olay arasında tek fark!

HABERTURK.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yunanistan açıklarında 10 mürettebatıyla dün alabora olarak batan Türk kargo gemisi Erol Şenkaya, 15 Ocak 2012 tarihinde 4 bin 200 yolcusuyla kayalıklara çarparak batan İtalyan gemisi Costa Concordia'yı akıllara getirdi.

KAPTAN VE YARDIMCILARI TERKETMEDİ: KAPTAN HAYATINI KAYBETTİ
Yunanistan açıklarında, İyon Denizi'nde batan Türk kargo gemisinde 10 kişilik mürettebattan şu ana kadar sadece geminin kaptanının hayatını kaybettiği, yardımcılarının ise kayıp olduğu belirtiliyor. Geri kalan 6 mürettebat ise Yunan sahil güvenlik botları tarafından kurtarıldı. Tedavi altına alınan mürettebat geminin kaptanının son ana kadar güverteyi terketmediğini belirtiyor.

GEMİYİ İLK İTALYAN KAPTAN TERKETMİŞTİ: 30 KİŞİ ÖLDÜ
Bu olay akıllara bir süre önce İtalya'nın batısındaki Toscana bölgesi açıklarında kayalıklara çarparak yan yatan Costa Concordia olayını hatırlatı. İtalyan gemisinin İtalyan kaptanı Francseco Schettino'nun, gemisi kayalıklara çarptığı sırada Moldovyalı bir kadınla güvertesinde yemek yediği, kazanın gerçekleşmesiyle birlikte ise tahliye botuna binip gemiyi ilk terkedenlerden biri olduğu iddia edilmişti. İtalyan kaptan, kazanın ardından tutuklanmış ve "kasıtlı çok sayıda cinayete yol açmak" "felakete sebep olmak" ve "boşaltma işlemi tamamlanmamış gemiyi terk etmek" suçlamalarıyla yargılanmıştı.

Bu kazada 30 kişi hayatını kaybederken, kaybolan 2 kişinin cesedine ise halen ulaşılamadı. İtalyan kaptanın ise kazadan ilk kurtulanlar arasında olduğu belirtiliyor.

 

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku