Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
İran İlk vuran biz oluruz

HABERTURK.COM DIŞHABERLER SERVİSİ

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Muhammed Hicazi, ulusal çıkarlarının tehdit altında olduklarını hissettiklerinde düşmanlarına karşı önleyici eylemlerde bulunacaklarını söyledi.

Fars haber ajansına konuşan Hicazi, "tehdit hissettiklerinde harekete geçmek için beklemeyeceklerini" vurguladı.

"HAZIRIZ!"
Benzer bir açıklama da İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi'den geldi. Son günlerde yapılan tatbikatları değerlendiren Caferi, İran'ın kendisine yönelik her türlü saldırıya karşı hazır olduğunu kaydetti.

İran-Irak savaşında elde ettikleri deneyimi, sonraki kuşaklara aktardıklarını söyleyen Caferi, gönüllü Besiç milislerinin de tatbikatların merkezinde yer aldığını belirtti.

TATBİKAT ÜSTÜNE TATBİKAT
Dün İran Hava Kuvvetleri bir hava savunma tatbikatı, pazartesi günü de Devrim Muhafızları bir kara tatbikatı başlatmıştı.

GEMİLER DÖNÜYOR
Öte yandan İran'ın geçen hafta Suriye'ye gönderdiği iki savaş gemisi, dönüş yolunda Süveyş Kanalı'na girdi. Süveyş Kanalı İdaresi, Suriye'nin Tartus limanından gelen savaş gemilerinin Kızıldeniz'e yöneldiklerini belirterek, gemilerin kanalı geçişlerinin öğleden sonra tamamlanacağını kaydetti.

İran, Akdeniz'e açıldıktan sonra Suriye'nin Tartus limanında demirleyen Nagdi isimli destroyer ve Harg isimli ikmal gemisinin personelinin Suriye Deniz Kuvvetleri'ni eğiteceğini bildirmişti. İran savaş gemileri, 30 yılı aşkın bir aradan sonra en son Şubat 2011'de Süveyş Kanalını geçerek Akdeniz'e açılmışlardı.

 

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku