Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Türkiye ve Hollanda'dan Suriye'ye tam destek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Son 9 ayda 25 bin kişi Suriye'den kaçmak isteyerek sığınma talebinde bulundu" dedi.

Hollanda Dışişleri Bakanı Uri Rosenthal'ın davetlisi olarak geldiği Rotterdam'da Türkiye-Hollanda Konferansı'nın beşinci toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, toplantının ardından Hollandalı mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi. Rotterdam Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleşen basın toplantısında Bakan Davutoğlu, Türkiye-Hollanda ilişkilerinde 400'ncü yıla girildiğini ve çok sayıda etkinliğin düzenleneceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, kutlamalar çerçevesinde Nisan ayında Hollanda'yı ziyaret edeceğini belirten Bakan Davutoğlu, "Bu etkinlikleri iki ülke arasındaki ilişkilere olumlu katkı yapacaktır. Hollanda'da yaşayan 400 bine yakın Türk kökenli vatandaşın iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesinde olumlu rol oynadığına inanıyorum, Türk vatandaşları iyi entegre olduklarını söyleyebilirim" dedi.
25 bin kişinin Suriye'den kaçmak isteyerek sığınma talebinde bulunduğunu belirten Davutoğlu, "Son 9 ayda 25 bin kişi Suriye'den kaçmak isteyerek sığınma talebinde bulundu. Şu ana kadar 11 bin kişi Türkiye'ye sığındı. Türkiye o insanlara yardım etmek için tüm imkanlarını kullanıyor. Kendi bütçesiyle yardım ediyor. Orada Hollanda'nın desteğini de gördük. Türkiye komşularına her zaman yardım edecektir. Bu kriz devam ettikçe dış desteğe ihtiyaç duyulacak. Ki bu konuda Hollandalı meslektaşım üzerlerine düşeni
yapacaklarını belirtti" dedi.

Hollanda Dışişleri Bakanı Uri Rosenthal ise, "Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400'ncü yıldönümü bu sene geniş kapsamlı bir şekilde kutlanacak. Bu kutlamalar iki ülke ilişkilerine olumlu katkı sağlayacaktır. Ekonomik ve kültürel düzeyde etkinliklerin yanı sıra üst düzey resmi ziyaretler de planlanıyor. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Gül, Nisan ayında Hollanda'ya ziyarette bulunacak" dedi
Görüşmede başta Suriye olmak üzere İran ve Orta Doğu'ya ilişkin gelişmelerin ele alındığını ifade eden Rosenthal, "Türkiye'nin Suriye girişimlerini pozitif buluyoruz. Türkiye'nin Suriyeli muhaliflere verdiği desteği bizde destekliyoruz. Hollanda'nın Suriye'ye yönelik insani yardımları devam edecek" açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku