Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Titanik faciasının 100 yıldönümü

Titanik, dünyanın en meşhur gemisi. Gemiyi herkesin zihinine kazıyansa, dünyanın en büyük lüks yolcu gemisi olarak 2000'den fazla yolcusuyla yola çıktığı ilk seferinde bir buz dağına çarparak batması. Bugün batmaz denilen Titanik'in, 1514 kişiyle sulara gömülüşünün 100'üncü yıldönümü.

 Titanik'in yeni görüntüleri

Facianın 100'üncü yıldönümünde bugün çeşitli anma etkinlikleri düzenleniyor. Anmak için aynı güzergahı izleyen MS Balmoral gemisinin yolcuları, faciada ölenler için saygı duruşunda bulundu. Yolcular ve mürettebatın, geminin güvertesinde sıralanarak, bir dakikalık saygı duruşunda bulunmasının ardından okyanusa 3 çelenk atıldı.

New York'tan ayrılan Azamara Journey adlı bir diğer kruvaziyer gemi de bu törene katılmak için yola çıktı. Las Vegas, San Diego, Houston ve Singapore'da da kurbanların anıldığı törenler ve Titanik gösterimleri yapılacak.

Geminin inşa edildiği Belfast'da kurbanların adlarının yazıldığı bronz plakaların bulunduğu anı parkı açıldı.

HÂLÂ İNSAN KALINTILARI OLABİLİR
Yıldönümü nedeniyle felaket hakkında yeni araştırmalar yapılıyor. Bunlardan birine imza atan ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi Kurumu yetkilisi James Delgado, adli tıp kanıtlarının, enkaz bölgesinde hâlâ insan kalıntıları olabileceğine işaret ettiğini söyledi. Delgado, 2004 yılına ait bir fotoğrafta, çamura gömülmüş mont ve botlar görüldüğünü, bunların duruş şeklinin, bölgede hala insan kalıntısı olabileceğine dair "ikna edici bir durum" ortaya koyduğunu belirtti.

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku