Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Rusya'dan Sırbistan'a gizli tehdit

Rusya'nın Belgrad Büyükelçisi Aleksandar Konuzin, ülkesinin Sırbistan'ın AB'ye üyeliğine karşı olmadığını ifade ederek, ''Ancak Sırbistan bu üyeliğin bedelini ödemesi konusunda karar vermesi gerekir'' dedi.

Konuzin, Sırbistan'ın BETA haber ajansında yaptığı açıklamada, Sırbistan'ın Rusya'ya yıllık ihracatının 800 milyon dolar olduğunu ifade ederek, bu ihracat rakamının karşılıklı imzalanan serbest ticaret anlaşmasından kaynaklandığını vurguladı.

Rusya'nın, Sırbistan'ın Avrupa Birliği üyeliğine karşı olmadığını, ancak Sırbistan'ın bu üyeliğin bedelini ödemesi konusunda karar vermesi gerektiğini dile getiren Konuzin, şunları kaydetti:

''Ben o bedelin Sırbistan'ın, Rusya ile ilişkisinin bozulması olmasını istemem. Rusya, Sırbistan ile serbest ticaret anlaşması imzalayan tek devlet. AB'ye girerseniz yeni kardeşleriniz, bu anlaşmayı kullanmanıza izin vermeyecek. Sırbistan'ın 'yeni kardeşleri' ile ilişkileri 'eski kardeşleri' ile olan ilişkilerini bozmamalı.''

Bu arada, Büyükelçi Aleksandar Konuzin, geçen yıl Belgrad'da düzenlenen uluslararası bir toplantıda da Sırbistan'da NATO ve AB üyeliğini destekleyenleri eleştirmişti. Salonda bulunan Sırp yetkililere ve sivil toplum örgütü temsilcilerine yönelik, ''Siz yeteri kadar Sırp değilsiniz. NATO yüzünden Kosova elinizden gidiyor, siz NATO'ya girmekten bahsediyorsunuz'' ifadesini kullanmıştı.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku