Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Rumlar'ın elinde patladı!

Kıbrıs Rum kesimini ziyaret eden AB Bölgesel Politika Komiseri Johannes Hahn, geçen Temmuz ayında Mari (Tatlısu) bölgesindeki askeri üstte tutulan mühimmatın patlamasından zarar gören Vasiliko elektrik santrali için AB'nin maddi yardımda bulunamayacağını açıkladı.

Rum basınına göre, Hahn, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la görüştü ve görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenleyerek temaslarını değerlendirdi.

Hahn, Vasiliko santralindeki yıkım için Rum yönetiminin AB Dayanışma Fonu'ndan talep ettiği yardımın verilmesinin, santraldeki yıkımın doğal sebeplerden olmaması nedeniyle mümkün olmadığını söyledi.

Henüz kesin bir karar alınmamış olmasına karşın dayanışma fonunun kurallarının net olduğunu ve Mari'deki patlamanın doğal afet sayılamayacağını vurgulayan Hahn, santralin zaten sigortalı olmasının da tazminat verilmemesi sonucunu doğurduğunu kaydetti.

Hahn, AB Komisyonu'nun konu hakkında kesin kararının beklendiğini de belirtti.

TÜKETİCİLER EYLEME HAZIRLANIYOR
Öte yandan, Kıbrıs Rum kesiminde, yüksek elektrik faturalarını ödemekte zorlanan tüketiciler toplu protesto eylemine hazırlanırken, siyasi partiler, Hristofyas hükümetine faturalardaki yüzde 15 olan KDV'yi yüzde 5 azaltma çağrısı yaptı.

Rum tüketiciler birliği ve internet üzerinden örgütlenen tüketiciler, 29 Şubat'ta Rum kesimi genelindeki Rum elektrik kurumu (AİK) merkezleri önünde protesto eylemine hazırlanıyor.

Rum hükümeti KDV'de indirim yapılmasına sıcak bakmıyor.

Rum yönetimi sözcüsü Stefanos Stefanu, yüzde 5 KDV indirimin büyük miktarda gelir kaybına neden olacağını belirterek, Maliye Bakanlığı tarafından daha önce yapılan hesaplamada böyle bir tedbir alınması halinde 65 milyon avro olarak hesaplanan KDV gelirinin 60 milyon avrosunun kaybedileceğini söyledi.

Rum tarafında halen yüzde 15 olan KDV, 1 Mart itibarıyla yüzde 17'ye çıkarılacak.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku