Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Rumlar gerilimde kararlı!

Dışişleri Bakanlığı'nın, doğalgaz arama ihalesine gösterdiği tepkiye rağmen Rumların bu konuda "kararlı" olduğu bildirildi.
Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin kıta sahanlığında yabancı şirketlerin izinsiz petrol/doğal gaz faaliyetlerinde bulunmalarına, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da hiçbir şekilde izin vermeyeceği ve kıta sahanlığındaki hak ve menfaatlerini korumak için gerekli her türlü tedbiri alacağını vurgulamıştı. Bakanlık açıklamasında KKTC'nin bölgedeki haklarının korunması için her türlü desteğin verileceği de belirtilmişti.
Rum Dışişleri Bakanlığı ise bu konuda karşı bir açıklama yaparak; Rum hükümetinin, ileri sürülen Türk "tehditleri" ve Ankara'nın meydana getirmeye çalıştığı iddia edilen gerilim ortamına rağmen; doğalgazla ilgili planlamalarını hayata geçirme konusunda kararlı olduğunu belirtti.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "BM ve AB üye ülkesi olan Kıbrıs Cumhuriyeti, uluslararası topluma mensup başka herhangi bir devlet gibi, toprağı ve deniz üzerinde; münhasır ekonomik bölgesi/kıta sahanlığı üzerindeki egemenlik hakları da dâhil olmak üzere, uluslararası hukuktan doğan bütün egemenlik haklarını kullanmaktadır. Kıbrıs Cumhuriyeti, ayrım gözetilmeden, tüm halkının ekonomik kalkınması ve refahı için; özellikle hidrokarbon yatakları hususunda, doğal zenginliklerinden istifade etme konusunda hareket etmeye kararlıdır."

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku