Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Rasmussen'den Wall Street Journala ders!

NATO'dan Wall Street Journal'ın haberine ilişkin açıklama, bugün Brüksel'de olağan aylık toplantısını düzenleyen NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’den geldi. Türkiye uçağının vurulduğu yerin, haberlerini ABD’li yetkililere dayandıran gazetelerden The Telegraph tarafından 'Uçuşa yasak bölge', Wall Street Journal tarafından ise 'Suriye hava sahası' olarak belirtilmesi hakkında konuşan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, “Kaynağı anonim haberlere güvenmemeniz gerekiyor” dedi.

Her şekilde Suriye'nin herhangi bir ön uyarı yapmadan uçak düşürmesinin kabul edilemez olduğunu dile getiren Rasmussen, Suriye'nin bölgedeki güvenlik konusundaki ana endişe olmaya devam ettiğini ifade ederek “NATO'nun işi güvenlik. Herhangi bir üye, herhangi bir zamanda, herhangi bir konuyla ilgili olarak NATO'yu toplantıya çağırabilir. Suriye'nin Türk jetini akıl almaz şekilde düşürmüş olması ve sonrasındaki gelişmeler, yakından takip etmeye devam ettiğimiz bir konu. Suriye rejimini hem jet olayı, hem de devam eden şiddet dolayısıyla kınıyoruz. Ancak verilecek doğru cevap, hala diplomatik ve siyasi arenada bulunmaya devam ediyor. Bu nedenle Annan Planı’nın uygulamaya geçirilmesi çok önemli. Biz bunun olması için Suriye üzerinde etkisi olan tüm uluslararası aktörlere ellerinden gelenin en iyisini yapmaları için çağrıda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Rasmussen, kendisine Türkiye'nin düşürülen uçak konusunda NATO'ya ilettiği radar verileri hakkında soru sorulması üzerine de geçtiğimiz Salı günü yapılan acil toplantıda Türk tarafının brifinginin yeterli olduğunu tekrarlayarak “Almamız gereken ders, isimsiz kaynaklara dayandırılan haberlere güvenmememiz gerektiğidir” dedi.

Türkiye'nin Suriye sınırında nüfusunu ve topraklarını korumak üzere aldığı önlemleri ve attığı adımları son derece normal bulduğunu sözlerine ekleyen Rasmussen, NATO'nun Suriye'ye müdahale etmek gibi düşüncesi olmadığını yineledi.

İHA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku