Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Le Pen'den tarihi itiraf!

Fransa'nın eski aşırı sağcı parti lideri Jean Marie Le Pen, uluslararası adalet tarafından arandığı dönemde Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karaciç ile görüştüğünü itiraf etti.

Fransız ''I-Tele'' televizyon kanalının sorularını yanıtlayan Le Pen, eski koruması Thierry Legier'in son kitabında, söz konusu görüşmeyle ilgili dile getirdiği iddiaları doğruladı.

Le Pen, ''Ben savaş suçlulularını yakalamakla görevli değilim. Ben bir yere gittiğim zaman kendim doğrudan bilgilenmek isterim. Karaciç ile görüşmem benim için bilgileri doğrudan ilk elden almak amacıyla gerçekleşti'' diyerek kendisini savundu.

Ulusal Cephe liderliğini kızı Marine Le Pen'e bırakan Jean-Marie Le Pen, bu görüşmenin ne zaman ve nerede olduğu konusuna ise açıklık getirmedi.

Le Pen bununla birlikte, Bosnalı Sırpların lideri Biljana Plavsic'le Pale kentinde yaptığı ziyaret sırasında görüştüğünü söylemekle yetindi.

Le Pen, ''Ben herkesle görüşürüm, hiç bir korkum yok'' diye sözlerini tamamladı.

1992 ve 1995 yıllarında faaliyetlerinden dolayı uzun yıllar savaş suçlusu olarak aranan Karaciç, 2008 yılında Belgrad'da tutuklanmıştı. Karaciç'in, Lahey'deki uluslararası savaş suçluları mahkemesindeki duruşması 2009 yılında başlamıştı.

 

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku