Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
''Füze kalkanı görüşmelerinde ilerleme yok''

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, NATO ile yürütülen füze kalkanı görüşmelerinde bir ilerleme göremediklerini söyledi.

Ryabkov, bugün Moskova'da gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, ''Gelişme hakkında konuşacağımız bir zemin yok. Herhangi bir zemin yok derken bu (Chicago'daki NATO zirvesi) Mayıs ayına kadar ortak bir belge konusunda anlaşabileceğimizin zemini olmadığı anlamına da geliyor'' dedi.

"KONUŞMAK İÇİN ERKEN"
Rus liderlerin Chicago'daki NATO zirvesine katılıp katılmama konusunda henüz bir karar vermediğini ifade eden Ryabkov, ''Bu karar, bir sonraki (4 Mart'ta seçilecek) Devlet Başkanı tarafından verilecek. Bu konuyu konuşmak için erken olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

Rusya, NATO ve ABD'nin füze kalkanını İran ve Kuzey Kore gibi ''Şer Ekseni'' olarak adlandırdıkları ülkelere karşı Avrupa'ya yerleştirmeyi planladıkları açıklamasını inandırıcı bulmuyor. Moskova, füze kalkanının ulusal güvenliğine karşı tehdit oluşturduğu, bunun kendisine karşı olmadığına dair ABD ve NATO'dan yazılı teminat istiyor.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku