Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Derse girene harçlık

ABD'nin Ohio eyaletindeki Cincinnati'de bir lisede, devamsızlığı önlemek amacıyla derslere katılan ve bu katılımı zamanında ve disiplin içinde yapan öğrencilere para ödeme uygulamasına geçildiği bildirildi.

Okulun müdürü Ken Furrier, AFP'ye yaptığı açıklamada, "okulda dersleri kötü ve mezun olma şansı az olan öğrenciler bulunduğunu" belirterek, "diplomalarını alabilmeleri için öğrencileri düzenli bir yola sokmak istediklerini" kaydetti.

Müdür, okuldaki öğrencilerin onda dokuzunun yoksul olduğunu, beşte birinin ailesiyle yaşadığını, bazılarının yarım gün çalıştığını ve çok sayıda genç kızın çocuk sahibi olduğunu belirtti.

Gençler için okula gitmenin bir öncelik olmadığını söyleyen Furrier, öğrencilerin derslere düzensiz olarak katıldıklarını, bunun sonucunda da derslere girdikleri zaman ders programlarını anlayamadıklarını, dersleri anlayamamaları sonucunda da öğrencilerin okuldan daha da soğuduğunu anlattı.

40 BİN DOLARLIK BÜTÇE
Bu bağlamda, derslere katılımın teşvik edilmesi amacıyla kaynağı özel fonlardan karşılanan 40 bin dolarlık bir bütçeye sahip deneysel bir projenin önceki gün hayata geçirildiği, bu çerçevede, derslere her gün katılan, bu derslere vaktinde gelen ve sınıfta disiplini bozmayan 14 yaş civarı bir öğrenciye haftada 10 dolar verileceği, bu miktarın 16 yaş civarındaki bir öğrenci için ise 25 dolar olacağı belirtildi.

Furrier, Pazartesi günü derslere katılım oranının yüzde 5 arttığını söyleyerek, bu oranın gelecek hafta yüzde 8, daha sonra da yüzde 10'a yükselmesi halinde, bunun iyi bir yolda bulunduklarının göstergesi olacağı ümidini dile getirdi.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku