Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Almanya'ya rahip cumhurbaşkanı

HABERTURK.COM VE AJANSLAR

Almanya'da bugün yapılan cumhurbaşkalığı seçimini, eski bir rahip ve insan hakları savunucusu olan Joachim Gauck seçildi. Eski Doğu Almanya vatandaşı olan

Seçimde Federal Meclis milletvekilleri ile Eyalet Meclisleri tarafından seçilen toplam 1240 delege oy kulandı. 

Parlamento'nun alt kanadının sözcüsü Norbert Lammert, Gauck'un 991 oyla seçildiğini açıkladı. Gauck'un rakibi, 'Nazi avcısı' olarak biinen gazeteci ise Beate Klarsfeld ise 126 oy aldı. 

GAUCK KİMDİR?
Joachim Gauck 24 Ocak 1940 yılında Rostock’da doğdu. 1965 yılında ilahiyat eğitimini bitirdikten sonra Protestan Kilisesi’nde papazlık yaptı. Eski Doğu Almanya (DDR) hükümetine karşı olarak o yıllarda kurulan “Neuen Forum” hareketinin sözcüsü ve o yıllarda hükümete karşı protestolar düzenlenmesine ön ayak olan Gauck, iki Almanya'nın birleşmesi için önemli çaba harcadı.

1991-2000 yılları arasında eski Doğu Almanya istihbarat örgütü (STASI) arşivinin başkanlığını da yürüten Gauck, 1990 yılında DDR Meclisi’nde görev aldı. Joachim Gauck Christian Wulff’un cumhurbaşkanı seçildiği 2010 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçiminde Yeşiller ve SPD tarafından aday gösterilmiş ve seçimi kaybetmişti.

YOLSUZLUK İDDİALARI HALEFİNİN SONUNU HAZIRLAMIŞTI
Eski cumhurbaşkanı Christian Wulff, hakkındaki yolsuzluk suçlamaları nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılması istendiği için 18 Şubat'ta istifa etmişti. 

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku